dilluns, 20 de gener de 2014

PROJECTE: PADRINS LECTORS

 Benvolgudes Famílies,

Ens posem en contacte amb vosaltres per informar-vos d’una activitat que volem engegar aquest 2n trimestre: el Projecte d’Apadrinament Lector.

Aquesta activitat consisteix a fer que alumnes de 5è i 6è siguin padrins de lectura dels nens i nenes de 1r i 2n respectivament, als quals anomenen fillols i filloles.  Això vol dir que cada padrí es compromet a ajudar el seu fillol a millorar la seva habilitat lectora, al mateix temps que l’engresca i li encomana el gust per la lectura.

Pensem que aquest projecte enriquirà als nostres alumnes tant en els aprenentatges com a nivell emocional, ja que amb l’apadrinament s’estableixen uns vincles afectius que afavoreixen valors com la tolerància, la solidaritat, la col·laboració...

L’activitat es durà a terme un cop al mes.  Els alumnes de C.S. i C.I es trobaran i faran una sessió de lectura: el fillol llegirà i el padrí l’ajudarà o el corregirà, li farà preguntes sobre el text o li ensenyarà les imatges.   Seran les tutores de C.I. les que decidiran les lectures adequades als nens.

Aquesta activitat no substitueix de cap manera la necessitat que tenen tots els alumnes de llegir a casa amb freqüència.  Com que serà un esforç de responsabilitat i atenció per part dels alumnes, us demanem que valoreu l’apadrinament com una activitat important, i que al llarg del curs demostreu, als vostres fills/es, l’interès que sentiu.

Esperem que l’apadrinament sigui, també, el principi d’una gran amistat !!!
Les tutores de C.I. i C.S.